Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging.

Specialiteiten van de forumleden.

Samenvouwen
Dit is een vastgepinde discussie.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Weergeven
Clear All
nieuwe berichten

  #46
  Blijkbaar heb ik nog niet geantwoord, ik zal het dan nu maar eens doen.

  ik verzamel chromo's, truien, postkaarten, speelgoedrennertjes, tijdschriften en boeken, uit of over de periode 1955-65 prioritair, maar afhankelijk van hun verband met, invloed op of beïnvloeding door die periode vergroot ik de periode tot 1945-75, vooral voor specifieke renners en ploegen.
  Patrick

  Opmerking


   #47
   Beste mensen.

   Ondertussen zijn we bijna 9 maanden verder en is er nog geen enkele reactie bijgekomen.

   Toch nog eens een poging doen om de nieuwe leden over te halen hun verzamelgebied kenbaar te maken en de oude leden die nog niet gereageerd hebben !!!!!

   Groet

   Veloro
   _________________
   Heb je info over publiciteitsmateriaal van de ploegen deel die met je medeverzamelaars, hier op WA of stuur ze naar : wielervelo@hotmail.com

   Opmerking


    #48
    In het verleden verzamelde ik zo een beetje van alles en nog wat vooral over mijn favorieten uit het verleden:Van Looy, Monseré,Maertens,het WK op de weg,het veldrijden, Sven Nys.Ook bij mij was het enorm moeilijk om een keuze te maken.De laatste jaren heb ik dan toch mijn echte dada gevonden en dan nog erg dicht bij huis:Alles wat met het Limburgse wielrennen te maken heeft, vooral het Belgische deel van Limburg maar toch ook het Nederlandse Limburg en onze directe grensregio's omdat deze vaak een stevige link met Belgisch-Limburg hebben.Foto's,specifieke boeken over de Limburgse wielersport waarvan er de laatste jaren toch wel enkelen verschenen,secundaire boeken met verwijzingen naar Limburgse renners en wedstrijden,uitgaves van heemkundige kringen, tijdschriften,uitslagen,artikels met Limburgse inhoud enz....
    Laatst bewerkt door de polle; 18.07.2016, 07:44.

    Opmerking


     #49
     specialiteiten

     Ik verzamel voornamelijk boeken, kranten en tijdschriften vonover gans de wereld van vroeger tot nu .Momenteel het regionale wielrennen, vnl laams Brabant,en de nabijgelegen regio Aalst Dendermonde

     Opmerking


      #50
      Ik zal het ook maar zeggen dat ik wieleruitslagen verzamel over gans de wereld tot ongeveer de jaren 1960, vooral amateurs westrijden .
      Gerard

      Opmerking


       #51
       Een tijdje geleden heb ik me "omgeschoold" naar de renners die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog. De oorspronkelijke lijsten met gesneuvelden bevatten een honderdtal namen; zelf heb ik er ongeveer 1000 teruggevonden waarvan er ongeveer 584 online staan: http://nl.renners-in-de-grote-oorlog.wikia.com (Franse versie).

       Recent heb ik ook een lijst van gesneuvelde renners in de Tweede Wereldoorlog op het web geplaatst: https://gesneuvelde-renners-in-tweede-wereldoorlog.fandom.com/nl/wiki.
       Laatst bewerkt door Tistaert; 18.05.2021, 08:39. Reden: nieuwe cijfers

       Opmerking


        #52
        Beste mensen.

        Voor de nieuwe leden en natuurlijk ook voor de ,, oude leden ,, die nog niet gereageerd hebben op deze topic het verzoek dit als nog te doen ???

        Zo komen we te weten wie wat doet.

        Groet

        veloro
        Heb je info over publiciteitsmateriaal van de ploegen deel die met je medeverzamelaars, hier op WA of stuur ze naar : wielervelo@hotmail.com

        Opmerking


         #53
         Ik verzamel alles wat met Greg LeMond te maken heeft. Truitjes, foto's, krantenartikels, fanions, posters, video's, ...
         Ik ben ook mede oprichter van de fan community van Greg. Aangezien hij en zijn familie/vrienden zeer close met ons zijn, proberen we hem ook te helpen zijn oude truitjes terug te vinden. Meer op onze website www.greglemondfan.com

         Opmerking


          #54
          Even een oud onderwerp een schop onder de broek geven 😀

          Na meer dan een decennia niet om te kijken naar het weinige wat nog rest van mijn verzameling, toch weer gebeten door de wielermicrobe. De reden kan gek klinken, maar één er van is het bijwerken van het forum naar een nieuwe versie van de software en alles wat daarrond hangt, zoals wat is er nieuw is en wat kan ik de leden verder aanbieden. Er is nog een andere reden, maar daar kan ik nu niet verder over uitweiden.

          Mijn interesse gebied lag altijd bij het verzamelen van gegevens over ploegen, hun renners en wedstrijden voor wie zich nog CyclingTeams kan herinneren van de jaren negentig (ja zo lang is het geleden). Alleen gegeven over profrenners, is reeds ruim genoeg, maar ook de onafhankelijken van vroeger. Wat de wedstrijden betreft beperkt dit zich niet alleen tot de weg, maar ook veldrijden en de baan want een renner kan immers in meerdere disciplines actief zijn 🙂

          Dus ik had vooral veel boeken die hierover handelden. Maar gezien een renner ook een gezicht heeft verzamelde ik ook foto's, vaak publiciteitsfoto's maar nog meer homemade foto's die Tino Boddin en Daniel Schamps bijvoorbeeld maakten.

          De verleden tijd van de zin hier boven zal dus weer veranderen naar tegenwoordige tijd 😉
          Uitstelgedrag: alleen Robinson Crusoe had alles op Vrijdag gedaan

          Opmerking


           #55
           Hallo iedereen,

           Een relatief nieuw (en misschien jong? 28 jaar) lid op dit forum. Account aangemaakt halfweg 2022 en toch al frequent terug gekomen om info te vergaren.
           Vooral de prentjes of chromos liggen me nauw aan het hart en dat is dus ook de sectie waar ik het meeste op zit, hier op dit forum.

           Ik heb 1 duidelijke specialisatie en dat is de allergrootste op aarde die ooit op een fiets heeft geren. Eddy Merckx.
           Ik probeer alle prentjes te verzamelen van hem alleen aangezien dat op zich al een werk van lange adem is. Binnen - en buitenland, ik probeer ze te zoeken maar voorlopig ligt de grootste focus op België. Aangezien mijn andere grote passie, voetbal, nauwelijks digitaal/online gedocumenteerd is is deze site dus een verademing voor mij. Daarnaast ook postkaarten en ander promomateriaal van Merckx probeer ik te verzamelen maar aan een heel traag tempo en de focus ligt vooral op zijn beginjaren (1965-1967) want daar zijn al een paar schitterende versies van in zijn 1e wereldkampioen trui.

           Aan truitjes begin ik misschien ooit, na het winnen van de lotto ofzo.

           Vriendelijke groeten,
           Nick

           Opmerking

           Bezig...
           X