Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging.

ex-Profwielrenners - aktieve wielertoeristen

Samenvouwen
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Weergeven
Clear All
nieuwe berichten

 • vanwinjp
  reageerde
  Ik kan voor het Brusselse meegeven dat Miel Daems en Arnold Flecy en nog enkelen opnieuw zeer actief zijn als toerist in een clubje in Koekelberg.

  Jan Lauwers (Zemst) draagt zelfs mee de toeristen van "Bos". Hij is (nog apart van die clubuitstappen) ook opnieuw even fanatieke kilometer vreter als in z'n jonge jaren.

  Ook niet vergeten dat er in de rand van Brussel 2 of 3 maal per week een samenkomst is van "den Beauval". Een afspraakclubje dat in de jaren 60 door de toen schaarse wielertoeristen (iedereen zette de fiets op kant voor de auto en maakte alzo massa's colesterol aan) en ex-renners werd opgericht in de Vilvoordse wijk die aan Brussel grenst. Dat werd een enorm succes. Vele renners en ex-renners troepten daar samen. De samenkomst is tot op vandaag blijven bestaan, maar inmiddels verhuist naar een parallelbaan van de A12.

  Vroeger hadden die uitstappen van Beauval de kwalijke reputatie om tussen Brussel en Aalst (zo liep de trip) alle wegen onveilig te maken. Sinds enkele jaren hebben ze een rustiger traject langs het kanaal opgezocht, waar minder potentiele verkeersconflicten zijn. Blijkbaar duiken mannen als Stan Tourné en Fons De Wolf daar regelmatig op.

  Johan

  Laat commentaar achter:

 • Danny Desair
  Elite zn Contract

 • Danny Desair
  reageerde
  Dit is onbegonnen werk. In mijn streek (grens Hageland-Kempen) ken ik er op z'n minst een vijftigtal. (zelfs Jokke Wouters). Het zou minder werk zijn om de profs op te noemen die niet meer fietsen.
  Dat Lucien Van Impe niet meer fietst betwijfel ik... ('k heb al anders gezien)

  Laat commentaar achter:

 • marc bungeneers
  Elite zn Contract

 • marc bungeneers
  reageerde
  zij die nog fietsen

  Pierre (Petrus) Jacobs (DR. Mann) fietst nog alle dagen en is momenteel WK bij de +70-jarigen. Hij traint soms met Jan janssens en Roger Rogiers

  Laat commentaar achter:

 • ikkes
  Elite zn Contract

 • ikkes
  reageerde
  Bij de "men in black" ook steeds Eddie Battle ex-korpschef te Boom

  Laat commentaar achter:


 • Stayer
  reageerde
  Bij de al vermelde lijst van ex-profrenners uit mijn streek welke nog vrij aktief zijn op de fiets kan men ook al zeker toevoegen :

  Frans Van Immerseel (7 dagen op 7, en rijd +/- 30000 km/jaar), Paul Depaepe, Ludo Gijsels, Kurt Dockx (Rijkevorsel), Guido Van Eester, Ludo Peeters (Brecht), Rudi De Bie (Beerzel), Bruno Janssens (Bouwel), Rik Van Linden, André De Wolf (Ranst), Theo Fierens (Duffel), Stefan Sels, Gerard Blockx (Balen), Gunther Cuylits (Beerse), Jos Van De Poel (Turnhout), Louis Van den Eynde (Nijlen), Didi Foubert (Sint-Lenaerts), Karl Pauwels (Wuustwezel), Dirk Aernauts, Georges Pintens (Schelle), Kurt Van De Wouwer (Herentals), Bert Van Ende (Kasterlee), Rene Van Gils (Ravels), Karel Alen (Merksem), Marc Michiels (Edegem), André De Wolf (Ranst), Benny Heylen (Hulshout)

  In het Waasland :
  Jan Bogaert (nog steeds scherp), Franky De Gendt, Etienne De Beule, Gaston Hoskens, Theo Verschueren, Danny Janssens.

  Verder ook :
  Jan Poelmans, Eddy Pauwels (Bornem), Willy Abbeloos, Ludo Theunis.

  Foto's :
  Theo Verschueren (2006) Beroepsrenner van 1963 tot 1974
  Wereldkampioen Stayeren in 1971 + 1972


  Jan Bogaert (2007) Beroepsrenner van 1980 tot 1995
  Meer dan 100 overwinningen als profrenner
  Laatst bewerkt door Stayer; 03.04.2008, 02:14. Reden: Aanpassing

  Laat commentaar achter:


 • Stayer
  reageerde
  Ik zal beginnen met oud-beroepsrenners uit mijn streek welke nog veel en vrij aktief op een koersfiets - als lid van een WT club of niet - rijden.

  Jos Huysmans, Vic Van Schil, Jos De Schoenmaecker, Herman Van Springel, Roger Rosiers, Jos Spruyt, Lode "Witte" Troonbeeckx, Willy Vekemans.

  Rik Van Looy, Ward Sels, Jan Van Neuten, Alfons "Fonne" Van den Brande, Hendrik "Rik" Marien, Rene Dillen, Luc Raes, Luc Rotman, Leo Arnauts, Gerry Verlinden, Alfons "Fonske" De Bal, Guido Van Sweevelt, Marcel Laurens, Jean Marie Vernie, Luc Van De Vel, Jan Van Camp, Marc Janssens, Paul Huygelen, Ludwig Wijnants, Ludo De Rey, Wim Van Eynde, Frank Verleyen, Johnny Macharis, Pascal Van der Vorst, Ludo Delcroix, Marc Sprangers, Willy Sprangers, Ludo Giesberts, Jan Wijnants.

  Jullie kunnen deze lijst hierbij verder aanvullen met namen van ex-profs uit jullie eigen streek (welke dus nog frequent vrij regelmatig fietsen)

  Foto :
  Wim Van Eynde (2007)
  Beroepsrenner van 1982 tot 1992 (Aernaudt - Splendor - 7 jaar Lotto - Varta - La William)

  Laatst bewerkt door Stayer; 03.04.2008, 21:23.

  Laat commentaar achter:


 • Stayer
  heeft een discussie gestart ex-Profwielrenners - aktieve wielertoeristen

  ex-Profwielrenners - aktieve wielertoeristen

  Sommige oud-profwielrenners (beroepsrenners) fietsen na het einde van hun profloopbaan nooit meer (o.a. Eddy Planckaert, Lucien Van Impe, Leo Proost) en anderen blijven ook na hun carriere nog ferfente fietsers.

  Dat zag ik een 10-tal dagen terug, toen ik naast het Albertkanaal, daarna het Netekanaal, een groepje van een 12-tal (in het zwart gekleede "men in black" ?) zag fietsen.
  Na enkele km stevig doortrekken kon ik achteraan bij dat groepje aansluiten en zag ik dat deze met publiciteit reden van Eddy Merckx.

  Ik ging toen naast de laatste rijden en zag dat dit Jos De Schoenmaecker was en de anderen waren zijn ex ploegmaats, dit waren dus de Eddy Merckxvrienden.
  Uiteindelijk sloegen zij ergens af en ben ik hen voorbij gereden, heb ik ook nog herkend van dat groepje is : Jos Huysmans, Vic Van Schil, Jos De Schoenmaecker.
  De anderen heb ik niet goed herkend, deze hadden gezien de weersomstandigheden een bivakmuts op, maar mogelijk waren het Eddy Merckx himself, Herman Van Springel, Roger Rosiers, Jos Spruyt, Lode "Witte" Troonbeeckx, Willy Vekemans, die laatste 2 zijn ook vaste leden van de Merckxvrienden maar als beroepsrenner wel nooit ploegmaat van Eddy Merckx geweest.

  Niettegenstaande een vrij stevige kopwind en zijwind stond reden die kerels (ik schat dat hun gemiddelde leeftijd op +/- 60 jaar, sommigen zelfs meer) met 2 aan 2 met wind op kop toch een gemiddelde van 34 km/hr.

  Ik kom zo met regelmaat ex-profwielrenners tegen welke nog als wielertoerist vrij veel in clubverband of als individueel hun kilometers afmalen, sommigen nog 1 of 2 x per week, anderen 5x per week.
  Sommigen zien er ook nog zeer gesoigneerd uit (nog steeds hun beentjes geschoren, prima materiaal, weinig kilo's aangekomen enz), bij anderen is dat dan weer wat minder.

  Sommigen zijn nooit gestopt met fietsen, bij anderen duurt het lang vooraleer zij terug op een koersfiets stappen (bij Rik van Looy 30 jaar !!, maar fietst nu 5x per week)

  Ik zal mij beperken tot ex-profwielrenners (bekende of onbekende, lang profrenner of kortstondig) want als ik alle oud amateur wielrenners moet opnoemen welke ik nog regelmatig tegenkom dan wordt de lijst oneindig.
  Laatst bewerkt door Stayer; 03.04.2008, 02:36.
Bezig...
X