Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging.

transfers 2009

Samenvouwen
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Weergeven
Clear All
nieuwe berichten

  #31
  olivier zaugg van gerolsteiner naar liquigas

  Opmerking


   #32
   Jos van Emden rijdt de komende twee jaar als prof bij Rabobank, zo meldt de 23-jarige renner zelf op zijn website. Van Emden maakt momenteel deel uit van de opleidingsploeg van Rabobank.

   Opmerking


    #33
    wim de vocht niet naar quick-step zoals eerder al was vermeld

    Opmerking


     #34
     gerald ciolek kan naar milram

     Opmerking


      #35
      Bernhard Kohl heeft inmiddels een contract getekend voor een nieuwe ploeg. De Oostenrijker stond na zijn goede prestaties in de Ronde van Frankrijk in de belangstelling van vele wielerploegen. Onder andere Milram, Rabobank en Quick-Step toonden belangstelling voor de renner van Gerolsteiner.

      Kohl maakt zijn nieuwe ploeg bekend op 8 september tijdens een persconferentie in Wenen, zo meldt het Duitse radsport-aktiv.de. "Voor die tijd zal niemand iets horen van mij naar welke ploeg ik ga," aldus de 26-jarige Oostenrijker.

      Opmerking


       #36
       'Skil-Shimano wil Olympische medaillewinnaar'
       28 augustus 2008       Skil-Shimano heeft volgens diverse Franse kranten interesse in Jean-Christophe Péraud. De 31-jarige Fransman behaalde op de Olympische spelen de zilveren medaille op het onderdeel mountainbiken. Péraud werd dit seizoen op de weg Frans kampioen bij de amateurs.

       Momenteel staan er bij Skil met Clément Lhotellerie, David Deroo, Fabien Bacquet en Thierry Hupond vier Franse renners onder contract. Steve Houanard rijdt voor de ploeg als stagiair terwijl Jonathan Hivert (Crédit Agricole) de ploeg volgend seizoen komt versterken. Bacquet vertrekt volgend seizoen naar Auber 93, terwijl Lhotellerie in de belangstelling staat van Caisse d' Epargne.

       Opmerking


        #37
        Definitief einde voor Gerolsteiner
        28 augustus 2008        Na maandenlange speculaties is vandaag bekend geworden dat Gerolsteiner definitief ophoudt te bestaan. Dat maakt teammanager Hans Michael Holczer vandaag bekend in een officiële persverklaring. Holczer kon geen vervangende sponsor vinden voor de bronwaterfabrikant.

        "Tijdens en na de Tour kregen we veel belangstelling van eventuele nieuwe sponsors. Helaas heeft het niet zo kunnen zijn. We zijn niet in schandalen verwikkeld geraakt, onze ploeg was één van de gezondste ploegen in het peloton. Helaas ontbreekt het bij vele bedrijven aan vertrouwen in de wielersport," aldus Holczer.

        Door het terugtrekken van Gerolsteiner is de toekomst van vele renners onzeker geworden. Een deel van de selectie zou volgens bronnen aan de slag kunnen gaan bij fietsenfabrikant Cérvelo, welke een nieuwe ploeg willen oprichten.

        Onder andere Robert Förster, Bernhard Kohl, Davide Rebellin, Stefan Schumacher en de Nederlander Tom Stamsnijder kwamen uit voor de Duitse wielerploeg.

        Opmerking


         #38
         Skil ruilt vijf Japanners voor zes Europeanen         Skil-Shimamo zal 2009 aansnijden met zes nieuwe renners. De ploeg van Iwan Spekenbrink mikt op een groter aantal Fransen in de ploeg en dat gaat ten koste van vijf Japanners. Ook Maarten den Bakker (pensioen), Clément Lhotellerie en een nog onbekende renner zullen de ProContinentale formatie op het einde van dit seizoen verlaten.

         “Lhotellerie heeft het niet zo naar zijn zin bij ons en zegt dat hij naar een ander groter team kan (Caisse d’Epargne). Tussen zeggen en zijn is natuurlijk een groot verschil, maar hij wil absoluut vertrekken. De beschuldigingen van een welbepaalde krant over de verdachte UCI-status heeft op dat besluit niks te maken. We hebben met de bewuste journalist een deftig gesprek gevoerd en daarmee was de kous af”, aldus ploegleider Piet Hoekstra aan WVcycling. “Over die andere renner die vertrekt kan ik nog niks zeggen. Wij waren niet echt tevreden over het rendement van de persoon in kwestie. Hijzelf kan naar een andere ploeg, dus was de beslissing snel genomen.”


         Bert De Backer bijna zeker van profcontract

         In ruil voor de acht vertrekkers zal de ploeg wellicht zes nieuwe renners aantrekken. “We gaan ons in 2009 meer toespitsen op de Franse markt”, aldus Hoekstra. “Daartussen zitten voor onze ploeg toch grote aankopen (er lekte al uit dat Jonathan Hivert van Crédit Agricole overkomt, red.). De absolute kopmannen zijn weliswaar niet haalbaar met ons budget, maar het zijn mannen die iets in huis hebben. Over wie het precies gaat, mag ik vanwege de UCI-reglementen nog niet zeggen.”

         “Of Maxim Vantomme (Mitsubishi-Jartazi-Protech) een kans maakt om de ploeg te versterken? Nee, dat is een fabeltje van diens manager. Niet de eerste kwakkel dat die de wereld instuurt. Ook Servais Knaven (die tijdens de Eneco Tour naar een plaatsje kwam solliciteren, red.) maakt wellicht geen kans. Pas op… het is best een goede renner, maar hij past niet in onze strategie. We mikken op jong talent en uit het verleden blijkt dat die wegkapiteins eigenlijk maar weinig extra’s aan de ploeg hebben toegevoegd.”

         “Onze Belgische stagiair Bert De Backer mag zich wellicht wel opmaken om zijn eerste profcontract bij ons te tekenen. Hij reed weliswaar nog maar slechts een wedstrijd voor de ploeg, maar daarin liet hij zien uit het goede hout gesneden te zijn. Als zijn manager niet teveel druk op de ploeg legt, mag hij op beide oren slapen”, aldus Hoekstra.

         Opmerking


          #39
          Team Milram wil zich voor volgend seizoen versterken met renners van Gerolsteiner. De Duitse formatie maakte vandaag definitief bekend dat het op zal houden te bestaan nadat manager Holczer geen nieuwe geldschieter kon vinden.

          Milram heeft met name interesse in Bernhard Kohl, Stefan Schumacher, de gebroeders Fothen en Duits kampioen Fabian Wegmann. Tegen het ANP gaf Milram-manager Van Gerwen aan zoveel mogelijk renners van Gerolsteiner over te willen nemen.

          Milram is na het verdwijnen van Gerolsteiner de enige overgebleven Duitse ProTour-ploeg. Het heeft in de strijd om de boedel van zijn concurrent competitie van fietsenfabrikant Cervélo, dat volgend seizoen met een eigen ploeg wil starten. Gerolsteiner had in 2008 een selectie van 25 renners, waarvan 15 Duitsers.

          Opmerking


           #40
           de 2 neo profs Daniel Oss en Jacopo Guarnieri rijden volgend seizoen voor liquigas

           Opmerking


            #41
            cervelo begint honderd procent zeker een nieuw wielerteam het zou graag een aantal renners van gerolsteiner overkopen en tourwinnaar carlos sastre

            Opmerking


             #42
             Bernard Kohl naar Quick Step ?

             Opmerking


              #43
              tom stamsnijder misschien van gerolsteiner naar rabobank

              Opmerking


               #44
               Oorspronkelijk geplaatst door Steponas Bericht weergeven
               Bernard Kohl naar Quick Step ?


               ik denk dat ik gehoord heb dat kohl niet naar quick-step zou gaan

               Opmerking


                #45
                stijn devolder heeft mondeling akkoord met patrick lefevre

                Opmerking

                Bezig...
                X