Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging.

WielerArchieven help

Samenvouwen

Hier vindt je antwoorden op vragen over de werking van het forum. Gebruik de links of het zoekvak hieronder om je weg te vinden.

Forums, discussies en berichten

Wat is een forum?

Een forum is een online discussie site. Het wordt ook wel een 'board' genoemd. Het kan verschillende categorieën bevatten, bestaande uit forums, discussies en individuele berichten. De inhoud op een forum voor de gemeenschap wordt vaak gemaakt door de gebruikers of leden van de site. Ze worden gebruikt voor ondersteuning, het delen van ideeën en voor een verscheidenheid aan verschillende discussies.

Hoe is dit allemaal gestructureerd?

Het forum als geheel bevat verschillende categorieën (brede discussie gebieden), die zelf subforums (meer specifieke discussie gebieden) bevatten die discussies (gesprekken of discussies) bevatten die zijn samengesteld uit individuele berichten (waar een gebruiker iets schrijft) .

Meestal heeft de startpagina van de community een lijst met categorieën en forums, met basisstatistieken voor elk - inclusief het aantal discussies en berichten, en welk lid het meest recente bericht heeft gepost. Dit kan worden vervangen door een activiteiten-stroom die een stroom weergeeft van de laatste berichten, foto's en andere gedeelde items.

Hoe vind ik mijn weg?

Als je op de naam van een forum klikt, ga je naar de lijst met discussies die het bevat. Een discussie is een gesprek tussen leden of gasten. Elke discussie begint als een enkele post en groeit naarmate antwoorden en opmerkingen door verschillende gebruikers worden toegevoegd.

Om een nieuwe discussie te starten, klik je op de knop + Nieuwe discussie (je hebt mogelijk de juiste rechten nodig om dit te doen).

Discussies kunnen op veel verschillende manieren worden gesorteerd. De standaard is dat de discussie met de meest recente activiteit bovenaan staat. Maar je kunt deze volgorde eenvoudig bewerken, bijvoorbeeld om de discussie met de meeste berichten bovenaan te krijgen. Klik gewoon op het menu Filter in de rechterbovenhoek van de lijst met discussies. Het filtermenu geeft je de opties die je nodig hebt om de huidige pagina te sorteren

Weergaven van meerdere pagina's

Als er meer discussies zijn om weer te geven dan op één pagina passen, zie je mogelijk het vak 'Pagina', dat paginanummers bevat. Dit geeft aan dat de lijst met discussies over twee of meer pagina's is verdeeld. Deze methode om lijsten met items over meerdere pagina's te verdelen, wordt door de hele gemeenschap gebruikt.

Wat zijn vastgepinde discussies?

Vastgepinde discussies zijn discussies die door moderators of beheerders als belangrijk worden beschouwd. Ze worden bovenaan de lijst met discussies vermeld en blijven bovenaan de lijst 'vastzitten', zelfs als ze de laatste tijd geen berichten hebben geplaatst. Hun doel is om belangrijke informatie te allen tijde zichtbaar en toegankelijk te houden.

Hoe lees ik een discussie?

Klik op de titel om een discussie te lezen. Elk bericht in een discussie is gemaakt door een lid of een gast. Je ziet wat korte informatie over het lid dat de discussie heeft gemaakt aan de linkerkant van het bericht.

Als je een antwoord op een bestaand discussie wilt plaatsen, klikt u op de knop Reactie plaatsen. Als deze knop niet verschijnt, kan het betekenen dat je niet bent ingelogd als lid, of dat je geen toestemming hebt om te reageren, of dat het discussie is gesloten voor nieuwe reacties.

Er zal ook een veld Beantwoorden onderaan de pagina zijn. Hier kan je ook snel een antwoord invoeren. Als je op de link Quote klikt op een antwoord, wordt de inhoud van dat bericht automatisch voor je toegevoegd aan het vak Beantwoorden. Als je op Citeer op meerdere berichten klikt, kun je die berichten in één antwoord meerdere keren citeren.

Hoe kom ik meer te weten over leden?

Klik op de gebruikersnaam om informatie over een bepaald lid te bekijken. Dit brengt je naar hun openbare profielpagina.

Wat is de navigatiebalk?

De navigatiebalk boven aan elke pagina bevat links waarmee je zich kan verplaatsen. Een 'broodkruimel'-gebied linksboven laat zien waar je nu bent. Via een formulier aan de rechterkant kunt u snel inloggen. Hierdoor kan je snel van het ene gedeelte van de site naar het andere gaan.

Kan ik het uiterlijk van de community veranderen?

Misschien kan je de stijl van de community bewerken door de stijlwisselaar linksonder op de pagina te gebruiken. Hiermee kan je verschillende stijlen kiezen die het kleurenschema en het uiterlijk van de community veranderen. Als deze optie niet verschijnt, kan het bord niet worden gerestyled.

Bezig...
X